Zelfverdediging Delft

HET IS NIET HETZELFDE

De Aanvaller Aanvallen

De Trap Wordt Niet Verdedigd.
De Aanvaller Wordt Aangevallen.


Echte Zelfverdediging moet aan 3 Criteria Voldoen

Eenvoud

SNEL TE LEREN EN TOE TE PASSEN – Alle handelingen moeten eenvoudig te leren zijn. Hoe ingewikkelder hoe meer je na moet denken. In een nood situatie heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen. Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

Effectiviteit

MAXIMAAL RESULTAAT – Alle handelingen moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste verdediging. Je aanvaller moet niet twijfelen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben! Denk er om, je hebt geen keus. Hij heeft voor jou gekozen.

Economisch

MINIMAAL INZET – Zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd bereiken. Een echt straat gevecht duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Je hebt dus haast om de klus geklaard te krijgen. Met economische bewegingen wordt je sneller dan iemand die niet economische bewegingen gebruikt.

WING CHUN – THE SOLUTION – Alleen als als alle bewegingen en handelingen aan deze criteria voldoen heb je een voldaan aan een zelfverdediging die door een kleiner en/of lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is. Wing Chun is wereldwijd beroemd om deze drie eigenschappen.

Wing Chun Kung Fu is de beste keus voor zelfverdediging omdat het op wetenschappelijk en praktijk bewezen principes is gebaseerd. In plaats van zelfverdediging spreken wij liever van zelfbehoud. Als je op straat zomaar wordt aangevallen moet je uitgaan van het ergste en alles doen wat nodig is om je zelf te beschermen.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch.
Wing Chun is dan de beste verzekering.

Weerbaarheid

Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen.
Dit is via subtiele signalen waarneembaar voor agressievelingen op straat.
Zij zoeken een slachtoffer en herkennen dat niet in jou.